Proaktív védelem és biztonság a digitális térben

NORUAS mint a nyílt forrású hírszerzéssel szembeni ellenállóképesség alapja

Mi a NORUAS?

Minden egyes alkalommal, amikor egy szervezet az internetet használja, weboldalakat látogat, online szolgáltatásokat vesz igénybe, keresőmotorokkal keres, közösségi médiát használ, digitális lábnyomot hagy maga után.

Az OSINT, vagyis a nyílt forrású információszerzés a nyilvánosan elérhető információk gyűjtését és elemzését foglalja magában. A mai összekapcsolt online világban az OSINT kiemelkedő fontosságú a szervezeteket fenyegető potenciális social engineering és kibertámadási fenyegetések megértéséhez. 

Az OSINT segít a fenyegetések korai felismerésében, lehetővé téve a szervezetek számára, hogy azonnal és hatékonyan reagáljanak, minimalizálva a biztonsági incidensek hatását.

Az OSINT egyszerre jelent erősséget és sebezhetőséget. Elengedhetetlen a proaktív biztonsági intézkedésekhez, de kockázatokat rejt magában, ha rosszul kezelik. A szervezeteknek tisztában kell lenniük az általuk nyilvánosságra hozott információkkal, folyamatosan értékelniük kell digitális lábnyomukat, és hatékony védelmet kell alkalmazniuk a potenciális kiberfenyegetésekkel szemben.

A Tigra által fejlesztett Noruas Collect szolgáltatás fejlett OSINT megoldásokat használ az internet és a Dark Web folyamatos megfigyelésére és elemzésére. 

A Noruas Collect, a potenciális fenyegetések és sebezhetőségek féltérképezésével és beazonosításával biztosítja a szervezet biztonságát és ellenálló képességét ebben a folyamatosan változó digitális környezetben.

potencialistamado

Hogyan látnak minket a potenciális támadók?

A digitális térben a szervezetünket nem célzott, hanem opportunista támadók fenyegetik. Az ellenük való védekezéshez fontos ismerni, hogy a szervezetünk milyen digitális felületet mutat.

Mi lehet a megoldás?

A szolgáltatásunk az interneten és a 
Dark Web-en, a szervezetünkel kapcsolatba hozható nyílt forrású információk nyomon követését biztosítja.

megoldas

Noruas Collect

A Noruas termékcsalád egy OSINT-ra épülő komplex szolgáltatást tartalmaz. A Noruas Collect a Noruas termékcsalád első tagja, amely passzív OSINT megoldások integrálásával nyújt proaktív védelmet

Az első lépés a nyílt forrású információk megtalálása az interneten és a Dark Weben, majd a találatok elemzésével eldönthető mi a megfelelő intézkedés.

A második lépés a védelem hosszútávú biztosítása a keresés folyamatossá tételével. Ezáltal a szervezet a lehető leggyorsabban értesül a kikerült információkról.

A szolgáltatás által feltárt információk birtokában hatékonyabbá tehető a szervezet értékeinek és adatainak védelme.

security

Amit adunk

Add meg itt a címsor szövegét

Ami alapján keresünk

Amit találhatunk

Közelgő események

Európai Kiberbiztonsági hónap 2023

Az NKI és Tigra Kft. szakértői saját kutatásaik eredményeit, munkájukat és megoldási javaslataikat mutatják be a nyílt forrású információgyűjtés (OSINT) és a social engineering területére fókuszálva, kitekintést nyújtva a CTI adta lehetőségekig

Kapcsolat

© 2024 All Rights Reserved.